2014. március 20., csütörtök

Stílus

Érdekel a lakberendezés, több ilyen témájú oldalt, blogot, miegymást olvasok, Pinterest-en nézelődöm, igyekszem képben lenni.
Többször belefutottam már abba, hogy leszólták az "átlagmagyar" lakásokat, hosszan ecsetelték, mi mindent csinálunk rosszul, nincs stílusunk, zsúfolunk, színesre festjük a falakat, és még egy rendes hirdetést sem tudunk feladni, egy normális fotót sem vagyunk képesek készíteni. És jön a bezzeg. Bezzeg a svédek! Bezzeg az angolok! Nekik aztán a vérükben van.

A svédekről nem tudok nyilatkozni, lehet, hogy ott tényleg mindenki tökéletes tér- és szépérzékkel születik, de hogy az angoloknak botrány gusztustalan az ízlése, az is biztos. Tessék már megnézni az Eladhatatlanok című sorozatot! Vagy néhány ingatlanhirdetést!

Lássuk a legjellemzőbb hibákat, amiket az angolok elkövetnek, már ha nem stylist, vagy lakberendező rakta össze a helységeket. És tegyük hozzá, nem ugyanazok a pénzügyi keretek, és nem ugyanaz a választék áll rendelkezésre itt és ott.
Sok kép következik (a képek forrása: http://www.zoopla.co.uk/).

Imádják a rémes színű falakat:


És a mintás padlószőnyeget (ez a kettő ráadásul egy lakáson belül van):

 A bordót a lilával:

Egy lakás, két szoba:


 Itt sem szívesen főznék:


 All in:



Amikor pénz és ízlés nem jár együtt:




 Ezekre a csodás enteriőrökre nagyjából negyed óra alatt bukkantam, szóval nem kellett nagyon megerőltetnem magam a kereséssel. És akkor még szóba sem kerültek az olyan gyöngyszemek, mint a kád oldalára felfuttatott padlószőnyeg egy fürdőben, szétszórt vagy száradó ruhák, koszos tányérokkal és ételmaradékkal tarkított konyha, a kép közepére biggyesztett hatalmas fekete szemeteszsák... Mindezek a végtelen mennyiségű életlen mobilos kép között.

Persze lehet találni kellemesen berendezett otthonokat is.

Kifejezetten olcsónak számító kiadó lakás hálószobája Barking-ban:

 Kellemesen natúr:




A lakás itt annyira nem jön be, viszont nagyon odafigyeltek a fotókra:


Jópofa színes:


Hagyományos és modern minimál:


A végére hagytam a kedvencem. Maximum a névtáblát cserélném ki rajta. És ráadásul éppen Crystal Palace-nál található, kertes ház. Kívülről nem is gondolnánk, milyen remek belül:



Szóval minden csak ízlés kérdése. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése