2014. április 7., hétfő

Itthon vagyunk

Egy ormótlan plüss fotelben ülök. Azon kevés bútordarabok egyike, ami már itt volt a lakásban.
Lakás. Nem szoba, nem szálloda, privát tér. Londonban.

London Road, Croydon.

Végre a saját szememmel, élőben láthattam azt, amit eddig csak a skype elmosódott képén keresztül. Két szoba, konyha, fürdő, terasz. Kb. 52 négyzetméter (+ 20 a terasz).
Az élet apró örömei. Hűtőszekrény, mosógép, rendes tányér és evőeszköz. Zöldségek a piacról, csirkecomb a hentestől, kenyér az alattunk lévő arab boltból.
Van gyors internet. Ezt már mi rendeltük ide, éppen az érkezésünk napján jött a kis csomag a BT-től, benne a wifi routerrel. Pofonegyszerű volt az egész, és tíz perc múlva már hasított a net.
Elölről kell kezdeni mindent, alapoktól építkezni. Lássuk, hogy is megy ez.

Toncsi már berendezkedett :)

Kellett egy kezdő készlet.
Felfújható matrac, igazi kemping feeling (http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9281576.htm). Azért nem vettünk egyből rendes matracot, mert nem tudtuk, mekkora, milyen ágy fog majd ide beférni.
Ágynemű - a végeredményt már láthattátok.
Tányérok - 3 lapos, 3 desszertes, 3 tál ami jó salátának és levesnek is. IKEA-s, türkizkék. Imádom.
Bögre - nagy és öblös, olyan jó kézbe venni. Majdnem ugyanolyan türkizkék, mint a tányérok, elsőre meg sem mondtam volna, hogy nem a készlet része, pedig az 1fontos boltból van. Peti érdeme.
Edényszárító - legalapabb fehér műanyag.
Edények, serpenyő, fakanalak - ez most éppen Tesco-s készlet, de több háztartási felszerelést árusító bolt is van a környéken. Láttam cuki rózsaszín serpenyőket például. ;)
Ruhaszárító - ilyen torony alakú borzalmat soha többet, de legalább pont befér a kád és a cirkó közé.
Vízforraló - leolcsóbb az ASDA-ból (5 font).
Otthonról hoztam egy tepsit és egy evőeszközkészletet (minek venni, mikor otthon 3 komplett készlet van, befért a bőröndbe).

Nagyjából ennyi. Spártai? Igen. Jobb, mint az eddigi körülmények (együtt szálloda, Petinek hostel)? Ezerszer. Örülünk? Nagyon.

Toncsi szobája: "Itt jó sok játék el fog férni"

Hogyan tovább?
Ki kell festeni. Toncsi szobája világos szürkés-barnás homokszínt kap, minden más ragyogó fehér lesz. Kis lakás ugye, tágítjuk a teret.
Szerencsére/sajnos London két Ikea-ja közül az egyik épp itt van a közelünkben. Első hétvégi programunk volt, hogy meglátogattuk. Kicsit más, mint az otthoni, bár nem tudnám megmondani miben, de talán mintha bizonyos dolgokból kicsit nagyobb lenne a választék, ez főleg a szekrény-komód-kanapé-fotel-tárolás témaköröknél látszik. Viszont drágább, mint otthon. De még mindig olcsóbb, mint a többi bútorbolt.
Tehát nagy alapdarabok a svéd áruházból. Lehetőleg sima fehérben. Elsőként egy étkezőasztal, ami nagyon hiányzik jelenleg. Még dilemmázom, hogy fehéret vagy feketét válasszunk.
Azért szeretném, ha a végeredmény nem egy Ikea bemutatólakás lenne - bár én a rajongók táborába tartozom, de - valami kis plusz kell. Úgyhogy keresni fogok itt a környéken régiség vagy bolhapiacot, hogy legalább a székek, kisasztal, egyéb kisbútor által kicsit behozzam a hagyományos angol stílust.
A terasz jó időben plusz egy szoba (még nem mértük le, de olyan 20 négyzetméter lehet), ezt is szépen be kéne rendezni, asztal székek, növények.

3 méteres belmagasság tetején ez a szegély - klasszikus

Széles párkány - jól mutatna itt néhány keretezett kép

Türkiz óriásbögre - kávéval vagy teával tele maga a boldogság

"Piknikezős fa" az utca túloldalán

Kilátás a teraszról

Kilátás a teraszról este

A tervek, ötletek kezdenek összeállni, most már csak idő és pénz kérdése az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése