2014. július 3., csütörtök

Apró boldogságok

Képzelj el egy üres lakást! Tényleg tök üreset! Ugye milyen ijesztő?
Na jó, képzelhetsz bele egy nagy, barna plüsskárpitos fotelt. Ez volt a lakás teljes berendezése mikor beköltöztünk.

 Alig 3 hónap után jöttünk rá, hogy a fotel elektromosan dönthető

Előre is tud dőlni, bár fogalmunk sincs, hogy ez mire lehet jó

Kilépni a kényelmes kis komfortzónánkból és tiszta lappal mindent elölről kezdeni: izgalmas, érdekes, nehéz, fárasztó, kényelmetlen, és néha vicces. Nem is gondoltam volna, hogy mennyi minden tud égetően hiányozni ha nincs, és mennyi olyan dolog van, ami igazából teljesen felesleges, és nélküle is remekül el lehet éldegélni.

A szállodai "hűtőszekrényünk". Még szerencse, hogy február volt, az ablak meg szigetelés nélküli egy rétegű üveg.

A februárt egy szállodában töltöttük, persze annak is megvolt a kellemes oldala - pl. nem kellett mosogatni -, de egy idő után zavart a naponta a ruháim között lavírozó takarítóbrigád, és nagyon hiányzott egy hűtő és egy mosógép.
Így aztán, mikor lakást kerestünk, az egyik legfontosabb követelmény a hűtő és a mosógép megléte volt. És igen, továbbra is azt gondolom, hogy e két szerkezet nélkül nem élet az élet, csak középkori nyomorúság. Vízforraló. Must have! Kell a tűzhely is, igen, gáz főzőlap és villanysütő van, egészen ki vagyok vele békülve. A szagelszívó már csak úri huncutság, ritkán is használom, én még mindig a nyitott ablak-szellőztetés technikára esküszöm.

Apróságok, amikért eddig olyan természetesen nyúltam. Cukortartó, borsszóró, tésztaszűrő, evőeszköztartó, ruhaszárító, szemetesvödör, egy jó éles kés, konyhai mérleg, keverőtál, botmixer. Lábtörlő. Filléres dolgok, mégis mennyit tesznek hozzá az életminőséghez. Hogy jól induljon a reggel, ahhoz igenis kell, hogy egy kézre álló cukortartóból lapátoljam a kávéba a cukrot, és ne egy nyeklő-nyaklő papírzacskóból. Hülyeség? Lehet. Számít? Nekem sokat. Vettem egy műanyag edényt az egyfontos boltban, rá is van írva, hogy "Sugar", és még ma is örülök neki. Ennyi.

Cukortartó 1 font, keverőtálak 3,5 font, az együtt - palacsinta!

Minden bőröndben hoztunk valamit. Egy tepsit, evőeszközkészletet, pizzasütőt, mérleget, tésztaszűrőt. És itt is vettünk már "létfontosságú" csetreszeket.
Az, hogy közel van az IKEA, komoly veszélyforrás, hiába csak egy lepedőért ugrunk be, hazafelé tuti szidjuk magunkat, mikor a villamosra próbálunk felférni egy asztallappal, vagy leszakad a vállunk a nagy kék szatyor alatt. Sebaj, az asztal tényleg nagyon kellett már, hogy normálisan le tudjunk ülni enni. És kellett a led csík is a mosogató fölé, így végre este is látom, hogy mit csinálok.


Állítható színű LED csík 

Felszereltül, leültünk, és csodáltuk

Az értéke ezeknek a dolgoknak pénzben minimális. Minden más szempontból maximális. Az érzés pedig, ahogy egyre otthonosabbá válik a tér, és megtelik a mi személyiségünkkel, nos - ahogy a reklám is mondja - megfizethetetlen.

Asztalnál ülve eszünk. Majdnem akkora öröm, mint egy lottóötös.

4 megjegyzés:

  1. Szia! Most kezdtelek olvasni, azután rájöttem, hogy a lakásotokat láttam egy lakberblogon. :) A fotel előredöntő funkciója időseknek van, segít felállni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom a Lakjunk jól blogon. :)
      A fotel kapcsán mi is erre tippeltünk, de azért élőben elég vicces. :p

      Törlés
  2. Igen! Azóta leesett. :) Fotelról pedig azért tudok, mert Anyósnak nézegettünk. Tényleg vicces kipróbálni, de az ő korában nagyon jól jön. )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van az a nap amikor nekem is jól jön (vagyis csak jönne, mert akkor jövök rá, hogy megint ki van húzva a konnektorból). :p

      Törlés