2014. május 12., hétfő

Az elfogadásról

Magam sem tudom miért, de sokat gondolkodtam az elmúlt napban. Azon, hogy miért zavar engem egy női ruhába öltözött szakállas pasi. Mert zavar, ez van, na. Szembe megyek az árral.
Tudom, nem vagyok elég nyitott, sem elég toleráns, maradi vagyok, és még ahhoz is hülye, hogy akkor legalább befogjam a számat, és megtartsam magamnak a véleményemet.

Pedig amúgy liberális szellemnek tartom magam - Peti szerint meg néha túlságosan is az vagyok. Meg amúgy is, ki a frászt izgat egy béna dalverseny, tőlem akár egy kakadu is megnyerhette volna.

Aztán rájöttem, hogy az igazságtalanság zavar. Hogy ez a csillámmal vastagon vakolt pasi nem nyerhetett volna, ha nincs így túllihegve ez a tolerancia téma. Ennek a neve pedig Pozitív Diszkrimináció.
És akkor meg is érkeztünk a ló túloldalára.Ahol már nincsenek határok, nincsenek szabályok, és az önkifejezés égisze alatt mindent megtapsolunk.

Személy szerint semmi bajom Conchitával, ha ő így érzi jól magát, hát tegye, és az is normális, hogy neki is megvan a maga közönsége. De ahogy a valós színpadi teljesítményétől függetlenül kapta a magas pontszámokat, az már izzadtságszagú volt. Ha emberek tömegei azért szavaztak rá, mert "milyen vicces", akkor azért baj, ha meg azért, nehogy homofóbnak kiáltsák ki őket, akkor azért. Mindenképpen káros, és éppen a kisebbségekre, mássággal élőkre nézve leginkább.

Azok pedig, akik azt hiszik, hogy ők értik jól az Eurovízió szellemiségét, azt hiszem legalább olyan rossz nyomon járnak, mint a kizárásért kampányoló oroszok. Ez egy nemzetiségi műsor, aminek a kulturális sokszínűséget, a nemzetek közötti együttműködést kéne ünnepelnie, nem az egyéni extremitást. A magukat nyitott liberálisoknak vallók - akik most fröcsögve homofóboznak, ja, hát az is milyen toleráns magatartás - akkor mostantól nézessenek a gyerekükkel Miley Cyrus koncertvideókat (abból aztán tanul egészséges szexuális önbizalmat a kölök), és támogassák a szcientológia egyházat, hiszen ők is csak egzotikusan szélsőséges módon önkifejeznek, de hát az ugye mindig jó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése