2014. május 11., vasárnap

De jó, de jó a zöld fű

Ha Londonra gondolok, elsőként a gyönyörű zöld gyepszőnyeges parkok jutnak eszembe, és csak utána a BigBen, az emeletes buszok meg az addiktív kekszek.

Nekünk - akik mondhatni az Alföld széléről jöttünk - ez különösen szemet gyönyörködtető, számomra máig megszokhatatlan. Bárhol is vagyunk, szinte biztos, hogy kényelmes sétányi távolságban van egy kisebb-nagyobb park, és a parkban játszótér.

Csodálom a londoniakat, amiért nem sajnálják a drága területeket a belváros közepén sem (gondoljunk csak bele, egymást érik a hatalmasabbnál hatalmasabb parkok - St. James, Hyde, Regent's, Victoria, Holland, Battersea, és így tovább), hogy ott nagy gonddal csodás zöldterületeket hozzanak létre. Mind tiszta, rendezett, gondozott, folyamatosan karbantartott, csodaszép és hihetetlenül zöld. Néha már azt érzem, hogy fáj a szemem, a számomra szokatlan harsogó "zöldségtől".

Szeretem a city modern csupa üveg és fém tornyait, vagy az elegáns régi épületeket is, de az igazi csoda számomra továbbra is a megannyi park.

St. James Park

Westow Park

Wandle Park

Crystal Palace Park

Lloyd Park

Victoria Park

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése