2014. május 17., szombat

Ha kolbászból van a kerítés...

főzzünk belőle valami finomat vacsorára. :D

Amint megláttam a hentesnél az apró, világos színű sütni való kolbászkákat - sausages - rögtön a tesóm jutott eszembe, és az ő híres kolbászos rizse. Ugye mindenkinek van egy kedvenc, jól bevált receptje, amit végszükség esetén előkap, na nála ez a kolbászos rizs.
Eredetileg Gordon Ramsay receptje, garantáltan finom, és elronthatatlan.
A leírás csak angolul van meg, alább a saját fordításomat olvashatjátok, az esetleges hibákért, pontatlanságokért elnézést kérek.


Hozzávalók:
olívaolaj a sütéshez
1 fej vöröshagyma felszeletelve
1 piros kaliforniai paprika, kicsumázva, felkockázva
2 gerezd fokhagyma, vékonyan szeletelve (én inkább apróra vágom, tesóm fokhagymanyomón áttolja)
5 fűszeres kolbász (pl. olasz chilli)
1 csapott teáskanál füstölt édes pirospaprika
200 gr hosszúszemű rizs
1/2 üveg fehérbor
500 ml csirke alaplé
4 szál újhagyma megtisztítva, összevágva
1 paradicsom felkockázva
kis csokor petrezselyem, durván összevágva

Elkészítés:
 Egy vastag aljú tűzálló tálba (lábos) öntsünk olajat, ebben 5 percig süssük a hagymát, amíg puha nem lesz, de még nem barnul. Tegyük bele a paprikát, keverjük össze, majd adjuk hozzá a fokhagymát.

A kolbászokból nyomkodjuk ki a tölteléket, és morzsoljuk a lábosba. Közepes lángon süssük 4-5 percig, míg egy kicsit megpirul. Adjuk hozzá a füstölt pirospaprikát, sózzuk, keverjük össze. Kóstoljuk meg!

Adjuk hozzá a rizst, alaposan keverjük össze, amíg átveszi az ízeket. Öntsük hozzá a fehérbort, hogy felkapja a leragadt részeket. Öntsük fel az alaplével, keverjük meg, majd kis lángon főzzük 15-20 percig, míg a rozs megpuhul, és szinte az összes folyadékot eltűnik.

Vegyük le a tűzről, és óvatosan leverjük bele az újhagymát, és a felkockázott paradicsomot. Szórjuk meg durvára vágott petrezselyemmel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése